Aanleg

Ontwerp

Een mooie tuin begint bij een ontwerp. Ideeën en wensen vormen één geheel, en passen samen in een smaakvol ontwerp. Niettemin is het niet altijd gemakkelijk om het plaatje te doen kloppen. Je hebt kleine tuinen en grote, met of zonder vijvers, veel gazon of weinig. Veel hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Wat het ook wordt, laat je bijstaan door onze jarenlange ervaring. Wij kunnen uw ideeën tot een nieuwe dimensie brengen en hebben een klare kijk op het geheel. Niet in het minst dragen daar de ontwerptekeningen toe bij. Bovendien kost zo’n plan in verhouding tot de uitvoering ervan maar weinig. Johnny en Christie staan garant voor vakkennis en smaak, en proberen je wensen om te vormen tot realiteit. Neem gerust een kijkje op deze website, waar je kan genieten van enkele van hun ontwerpen.

Dat ook vakjury’s hun ideeën en professionalisme weten te smaken blijkt ook uit het feit dat Johnny en Christie reeds goud wonnen in de wedstrijd georganiseerd door de “Vlaamse Tuinaannemer”.

Aanleg

De aanleg van de tuin is het fysieke vormgeven van de tuin, volgens het vooraf opgemaakte ontwerp. Tijdens dit proces krijgt de tuin zijn vorm en ziet u uw idee, uw gedroomde tuin, gestalte krijgen.

De keuze van planten en bloemen, van evenwicht tussen gazon en vijver, van boom en struik, van hoog en laag hadden reeds hun plaats gekregen tijdens het ontwerp en worden nu aangelegd. Maar ook de andere elementen zoals een terras, een wandelpad, een afboording moeten nu aangelegd worden.

De verscheidenheid in tuinen is groot, maar toch loopt er een rode draad doorheen Rosas tuinen : het respect voor de context, het landschap en de voorkeur van de mensen zelf.

De aanleg bestaat uit een aantal processen die uiteindelijk leiden tot een afgewerkt geheel van natuurlijke elementen, gecombineerd met terraselementen, ...

Aanleg
Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud. Sta er even bij stil. Uw tuin, uw droom, uw ontspanning: u geniet er van. Maar zoals bij zovele zaken is ook uw tuin een onderhoud waard. Sommige planten beginnen na verloop van tijd te woekeren, andere plaatsen vertonen mosvorming. Bomen moeten bijgesnoeid worden. Gazon moet gemest worden.

Al die zaken vergen stuk voor stuk hun eigen specifieke aandacht op. Ook daar staat Rosas tuinen u bij. Wij wenden onze vakkennis aan om alle onderhoudstaken uit te voeren op een professionele manier. Uw tuin knapt er van op!